Apestrollin’ door Amsterdam

Een warme zomerbries, een rijkgevulde pizza voor je neus en een fishbowl Aperol Spritz ernaast. Zo zag mijn zomer van 2017 eruit toen ik drie weken op het Italiaanse eiland Elba verbleef waar ik animatiewerk deed voor Estivant vakanties.

Vanuit hier is mijn liefde voor Italië en Aperol Spritz ontstaan en daar kunnen we op dit moment alleen nog maar van dromen! Maar niet getreurd, want ik heb een manier gevonden waarmee je een stukje Italië naar ons kikkerlandje kunt brengen: Apestrollin’. Oftewel een Aperol Spritz tour door Amsterdam, hoe leuk?!

Tegenwoordig spat de creativiteit ervan af om toch nog leuke dingen te kunnen doen in eigen land die wél corona-proof zijn. En om er toch een keer tussenuit te zijn, leek het mij leuk om Noord-Brabant een dagje te ruilen voor het mooie Amsterdam waar ik eigenlijk veel te weinig kom. Uiteraard is het mogelijk om zelf door Amsterdam te dwalen, verschillende hotspots te bezoeken of lekker te picknicken in het park. Maar het is toch veel leuker om een doel te hebben en op deze manier Amsterdam te ontdekken?

Zo kwam ik via Facebook op de website Apestroll waarbij er een wandeltour door Amsterdam is uitgestippeld, wat in het teken staat van Italië en Aperol Spritz en ik was meteen verkocht. Tijdens deze zogenoemde Apestroll tour wandel je door Amsterdam langs vijf verschillende Italiaanse restaurants, oftewel de ‘Spritz Stops’ waar je kunt genieten van een Aperol Spritz en een aperitivo voor een zacht prijsje.

Deze Apestroll tour wordt elk weekend gehouden tussen 13:00 en 19:00 en aanmelden gaat heel gemakkelijk via de website. Zo heb je de keuze uit twee verschillende routes, namelijk Amsterdam Centrum en Amsterdam West. Per persoon betaal je slechts € 2,50 waarbij je de route, een basiswoordenlijst Italiaans en de korting op de Aperol Spritz ontvangt. Nog niet helemaal Elba, maar we komen wel in de buurt!

Een leuk (én lekker) initiatief om de horeca te steunen en tegelijkertijd Amsterdam beter te leren kennen en te ontdekken. Nu nog maar eens een volgende reis naar Italië plannen… Saluti!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s