7x beste Instagram plekken Vietnam

Instagram, mijn persoonlijke fotoboek, ik hou ervan. Zoals veel vrienden van mij weten vind ik het heel erg leuk om foto’s te maken en ben ik altijd op zoek naar gave plekken en verschillende hoeken voor de vetste foto’s. Dit is ook de reden geweest dat ik deze blog ben gestart; om mijn foto’s (+ reisverhalen) te delen met de wereld. Eén van mijn favoriete landen waar ik gave foto’s heb kunnen maken is Vietnam. Waarom? De diversiteit wat het land te bieden heeft.

Hieronder deel ik mijn beste Instagram plekken in vietnam voor de perfecte plaatjes 

In de bergen van Ha Giang 

De Ha Giang Loop in het Noorden van Vietnam, met één woord te beschrijven: adembenemend. Tijdens deze motorloop ga je in totaal 400 km op de scooter/motor afleggen door de bergen van Vietnam waarbij je helemaal tot aan de grens bij China komt. Ik ben niet super snel onder de indruk van natuur, maar dit was echt bizar gaaf. Wij hadden wel ontzettend veel geluk met het weer, alle dagen waren namelijk bij ons kraakhelder.  

Bij de meeste motor tours ga je ook naar de skywalk, wat je op een hoogte brengt van 1350 meter. Hier heb je een uitstekende steen waar veel mensen naar toe klimmen voor een foto. Dit vond ik zelf te eng om te beklimmen, dus ik hield het bij een safer spot voor ook een prima foto al zeg ik het zelf 😉. Een volledige blogpost over de Ha Giang Loop volgt later op mijn blog! 

Deze foto’s zijn gemaakt met mijn compact camera van Sony. Deze is perfect om mee te nemen op reis!

Verlaten waterpark in Hué 

Deze plek vond ik via Instagram en is mijn favoriete en meest bijzondere plek waar ik ben geweest in Vietnam. Een verlaten waterpark en met verlaten bedoel ik ook echt verlaten. Wanneer je aan komt bij de guard betaal je 20.000 dong ( 0,75) per persoon waarna je door de bossen het park mag bezoeken.  

Alleen de draak is al een bezienswaardigheid op zich. Daarnaast zijn er nog verschillende plekken voor gave foto’s, bijvoorbeeld de glijbanen waarbij het water zo hard weerspiegelt dat je geen verschil ziet als je de foto zou spiegelen. Het sombere weer maakte de plek en foto’s nog grimmiger dan het al was.

Trainstreet in Hanoi 

Hanoi, de hoofdstad van Vietnam met genoeg leuke bezienswaardigheden waaronder de bekende Train street. Dit lijkt een doodnormaal straatje met een spoor tussen de restaurantjes, maar niets is wat het lijkt! Een redelijk bekende plek voor de beste Instagram waardige foto’s in Hanoi, Vietnam. Elke dag komt meerdere malen per dag een echte trein door dit smalle straatje. De locals horen deze al van ver aankomen waarbij alle stoeltjes en tafeltjes gauw worden ingeklapt en iedereen met zijn rug tegen de muur moet staan. Heel bijzonder en zeker een leuke plek om foto’s te maken. Maar pas wel op, want die trein rijdt gewoon door! Doordat het de hele dag regende (oftewel gieten) zijn wij hier ‘s avonds geweest, wat ik zelf nog wel een gavere sfeer vind geven op de foto’s. Wij werden zowat gedwongen door de locals om plaats te nemen op de stoeltjes die zij speciaal voor ons hadden neergezet voor foto’s. Meest ongemakkelijke foto’s ever, maar te leuk om niet te delen.

Lees hier mijn gastblogartikel op reiswijven.nl: 6x leukste activiteiten om te doen in Hanoi

Ha Long bay 

Moet ik hier uberhaupt nog uitleg over geven? Ha Long bay, de gigantische karstrotsen in het water waar je doorheen vaart. Alhoewel het soms beladen kan zijn met boten vol toeristen, was dit bij mij niet het geval. Zoek je ook liever de rust op? Ga dan richting Cat Ba Island! Dit ziet er precies hetzelfde uit en is een stuk minder toeristisch! Wij deden een 3-daagse Hide-away backpackerstour vanuit ons hostel in Hanoi en hadden ons eigen privé eiland waar wij sliepen. Als je het mij vraagt, zeker een aanrader als je Ha Long bay wilt combineren met veel gezelligheid en feesten. 

Lotte Observation Deck in Hanoi 

Ook deze plek heb ik gevonden via Instagram. Mocht je genoeg tijd hebben in Hanoi, is dit zeker een leuke toevoeging aan jouw trip. Het Lotte Observation deck, eigenlijk is dit een grote mall waarbij helemaal boven in het observation deck zich bevindt. Hier heb je uitzicht over heel de stad Hanoi, waarbij sommige plekken echt alleen van glas is voor een panorama effect.

Alleen al met de lift naar boven voelt alsof je in een spaceshuttle zit, zo snel dat de naar boven vliegt. Overigens ziet de binnenkant er ook uit als een spaceshuttle.

Nog een voordeel, het is niet zo toeristisch. Tenminste toen wij er waren, waren er een paar verdwaalde toeristen zoals wij ;). Op dit deck zijn er verschillende restaurantjes en koffiebarretjes. Weer eens wat anders toch, om hier een lekkere Vietnamese koffie te drinken op hoogte. Overigens is de koffie overal in Vietnam de beste koffie die ik ooit heb gedronken!

Heb je hoogtevrees? Dan raad ik het niet persé aan, al is alles binnen en erg safe dus zeker het proberen waard.

Tombes in Hué  

Hué staat bekend om de vele tombes in en rondom de stad. Van tevoren hadden wij een mooie tombe uitgezocht om te bezoeken, dit bleek achteraf een andere tombe te zijn dan de tombe die wij daadwerkelijk hebben bezocht. Maar ook deze tombe was zeker de moeite waard! Uiteindelijk lijken ze naar mijn mening toch allemaal op elkaar. De tombe die wij uiteindelijk hebben bezocht heet: Tombe of Tu Duc.

Lampionnen in Hoi An 

Als ik aan Vietnam denk, denk ik als direct aan de kleurige lampionnen die door de hele stad Hoi An verspreidt hangen. Een perfecte plek dus voor wat leuke Instagramwaardige foto’s. Daarnaast is Hoi An sowieso een leuk (maar naar mijn mening erg toeristisch) stadje, maar dat mag de pret niet drukken! Loop rondjes door de vele kleurige straatjes, bezoek de markten en chill hem aan het water waar honderden chinezen een toeristisch tochtje op maken. Als dit geen Instagram waardige plek is voor een gave foto in Vietnam, weet ik het ook niet meer..

Zoals ik al eerder vertelde, is Vietnam mijn favoriete land in Zuidoost-Azië. Wil je meer lezen over Vietnam? Bekijk mijn andere blogpost waar ik je uitleg hoe jij het beste een visum kunt aanvragen voor Vietnam en meer handige tips!

Welke plek zou jij als eerste bezoeken voor de beste instagram foto in vietnam? ik ben benieuwd!

Mijn trip naar Vietnam was in september 2019

Een reactie op “7x beste Instagram plekken Vietnam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s