Pulse Light festival in Hong Kong

Je hebt er vast al eens over gehoord of misschien ben je er ooit al eens geweest: Het GLOW lichtkunstfestival wat zich elk jaar afspeelt in Eindhoven. Dit doet mij gelijk denken aan een paar jaar geleden, toen ik in de wereldstad Hong Kong op doorreis was. Hier was namelijk volledig onverwachts het Pulse Light festival Hong Kong aan de gang!

Hong Kong als city trip

Tijdens mijn trip van vijf weken naar Beijing en de Filipijnen leek het mij een tof idee om daartussen nog voor een paar dagen een grote stad te verkennen. Uiteindelijk won Hong Kong het van de keuzes Bangkok, Kuala Lumpur en Singapore met de gedachte dat ik die wereldsteden graag wilde combineren met een volledige trip naar Thailand en Maleisië. En wow wat een stad is Hong Kong! Het wordt niet voor niks het nieuwe New York genoemd.

Grote wolkenkrabbers, Times Square, een mooie skyline over het water en het krioelt er van de mensen bij wie het lijkt alsof ze altijd haast hebben, precies zoals ik mij een wereldstad inbeeld. Naast de toffe bezienswaardigheden zoals de Ten Thousand Buddhas Monastery, de Victoria Peak en nog meer gave dingen hadden we onverwachts nog een ander geluk! Tijdens mijn bezoek aan Hong Kong was namelijk ook een lichtkunstfestival aan de gang in de stad, genaamd Pulse Light festival. En die konden we natuurlijk niet aan onze neus voorbij laten gaan.

Skyline van Hong Kong

Pulse Light festival

Gewapend met mijn camera liepen we langs en door de verschillende kunstwerken en wat was dit tof neergezet. Mijn favorieten waren toch wel de metersgrote verlichte schedels en de blauw verlichte tunnel. Als meisje die is opgegroeid in een klein boerendorpje, keek ik hier mijn ogen uit naar de torenhoge verlichte gebouwen en mooie kunstwerken. Ik kan hier nog wel even over doorgaan, maar beelden spreken meer dan woorden!

Pulse Light festival in Hong Kong
Pulse Light festival in Hong Kong

Pulse Light festival, maar dan in Nederland

Hong Kong, zeker een stad waar ik nog te weinig van heb gezien en waar ik ooit nog een keer naar terug wil! Wil je nou ook graag een keer zo’n gaaf lichtkunstfestival meemaken? Dit is namelijk ook veel dichter bij huis te vinden. Ik kan je niet beloven dat dit net zo gaaf is als in Hong Kong, maar ik kan je verzekeren dat dit zeker de moeite waard is. Ook dit jaar is vanaf zaterdag 6 november Eindhoven weer voor een week lang verlicht met de mooiste lichtkunst tijdens GLOW. De entree is helemaal gratis en perfect voor een magische avond!

LEES OOK: GLOW Eindhoven 2021, mijn favorieten

Ga jij dit jaar kijken bij het lichtkunstfestival GLOW Eindhoven of ga je toch liever naar Hong Kong? 😉

Pulse Light festival in Hong Kong

Mijn trip naar Hong Kong was in december 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *